Selecteer een pagina

Maak licht

Iedereen kan meedoen aan de Sint Maarten Parade. Je kunt je verbinden als individu, als instelling of als school. Er ontzettend veel mogelijkheden. Je kunt eenmalig meelopen in de parade maar je kunt je ook duurzamer verbinden door een muzikale, beeldende of theatrale bijdrage te leveren en ambassadeur te worden. We doen het samen met de hele stad, want dat is waar onze ‘Sharing werkwijze’ om draait. Interesse? Mail naar info@sharingartssociety.com.

Wil je (nog) meer doen voor de Parade? >

Masterclassreeks ‘lichtsculptuur maken’

Tijdens de masterclass ‘lichtsculptuur maken’ werken we in 8 avonden toe naar de Sint Maarten Parade, die dit jaar plaats vindt op zaterdag 10 november. In de deze masterclass maak je lichtkostuums en eventueel draagbare lichtsculpturen voor de Sint Maarten Parade. We werken hierbij met een oude Japanse  techniek, waarbij wilgentenen (en eventueel bamboe als constructief element) het geraamte vormen en zijdevloeipapier de transparante huid. LED verlichting die in het geraamte is bevestigd zorgt uiteindelijk voor een betoverend resultaat tijdens de optocht.

De masterclass vindt plaats onder leiding van kunstenaar Jurrian van den Haak. Hij neemt je mee in het proces van het ontwerpen en maken van een sculptuur uit wilgenenen en papier en de techniek die hoort bij het aanbrengen van led-verlichting.

Data & tijden
10, 17 en 24 september, 1, 8, 15 en 29 oktober, 5 november van 19.30 uur tot 22.00 uur.

Deelnamekosten
Om te zorgen dat iedereen aan deze masterclass kan meedoen, is deelname gratis. Uiteraard zijn er wel kosten verbonden aan het organiseren van de masterclass, daarom stellen wij vrijwillige bijdragen zeer op prijs. Gegevens voor betaling kun je vinden via de inschrijflink.

Locatie
RAUM, Berlijnplein 520 in Utrecht.

Inschrijven
Inschrijven kan tot uiterlijk maandag 10 september om 12.00 uur. Er kunnen maximaal 30 personen deelnemen, dus schrijf je snel in! Je kunt je binnenkort hier aanmelden

Workshops lampionnen & lichtsculpturen

Meelopen met de Sint Maarten Parade is natuurlijk het leukst wanneer je je zelfgemaakte lampion of sculptuur meedraagt! Klik op de data voor informatie over tijden, locatie en aanmelden.

Vind je het leuk om meer tijd en aandacht te besteden aan je lichtobject? Kom dan naar een van onze workshops. Hier ga je een bijzondere lampion maken van wilgentenen en vliegerpapier.

Workshop Lampionnen maken – Berlijnpleindagen 26 augustus 2018

Zelf een lampion maken?

Muziek en liedjes

11 november (is de dag)

Sint Maarten (Er lag een zwerver op de straat)

Dans mee

De koeien hebben staarten

Paard

Meedoen met je school?

Ook scholen kunnen meedoen!

  • Maak een lampion van wilgenteen en vliegerpapier
  • Leer liedjes over Sint Maarten
  • Maak een lichtsculptuur met een beeldend kunstenaar

Voor de lampionnen en de liedjes geldt dat dit begeleid kan worden door zowel de groepsleerkracht als een workshopdocent van de Sint Maarten Parade. Neem contact op voor meer informatie over de verschillende mogelijkheden: info@sintmaartenparade.nl