Cultureel centrum 
De Regenboog

Met twee groepen kinderen tussen de 6 en de 12 jaar van de stichting Regenboog maken wij voor de wijk Zuidwest een grote Mandala. Een levenswiel!

Het thema van onze wijk Zuidwest is een stukje uit de geschiedenis van 900 jaar Utrecht. Wij vertellen met de sculpturen in onze wijk over de oprichting van de vereniging van fietsers, de ANWB.

Wist je dat het eerste fietspad van Nederland in Utrecht is aangelegd aan de Maliebaan? Wij zijn aan de slag gegaan met het tekenen van ronde vormen en wielen en maakten een ontwerp voor een grote Mandala. De mandala wordt veel in de kunst gebruikt. De ronde, herhalende vorm zie je ook in moskeeën en op oude tegels vaak terug. Wij zijn nog druk aan het bouwen met de kinderen en hopen dat de mandala ook echt kan gaan draaien tijdens de Parade, als een echt wiel!

De Mandala is gemaakt door leerlingen tussen de 6 en 12 jaar van Stichting Regenboog. De stichting is opgezet door een hechte Turkse gemeenschap en geeft naast Koran lessen, lessen over waarden en normen en is geïnspireerd vanuit het gedachtengoed van de moslimgeleerde Fethullah Gülen. Zo leren de kinderen bijvoorbeeld over behulpzaamheid. De Regenboog geeft kinderen elke zondag les in een ochtend- en middag groep. In twee groepen hebben we ook aan de mandala gewerkt.

Sommige kinderen zijn opgegroeid in Nederland maar ook velen zijn nieuw in de stad en vinden bij de stichting vanuit de Turkse gemeenschap een warm welkom. De Stichting Regenboog doet graag mee met de activiteiten van de Sint Maarten Parade omdat wij als stichting en ouders van de kinderen het belangrijk vinden dat wij en de kinderen maatschappelijk betrokken zijn.

De waarden van de Sint Maarten Parade komen overeen met de waarden die wij ondersteunen. We leren de kinderen om samen te werken, creatief bezig te zijn en respect te hebben voor elkaar.