L.O.F. DanceCrew

Wij zijn L.O.F. DanceCrew van het ParnassosCultuurcentrum. 

L.O.F.? Waar komt die naam vandaan? En hoe spreek je het uit?
Gewoon lof. Zoals in witlof. With Love? All you need is L.O.F. ! Kan ook. Of
Love Our Frie!ks. Vreemd hè? We zijn in ieder geval niet in 1 hokje te stoppen.

L.O.F. DanceCrew bestaat uit 50 dansers, in de leeftijd van 13 tot 55 jaar oud. Van turnen tot hedendaagse dans, van schoolgaand kind tot student psychologe tot kinderarts. In L.O.F. verenigen zij hun krachten en hun liefde voor dans.

Voor de parade verbeelden wij het leed van de pestepidemie in dans. Als pestmeesters trekken wij door de wijken, op zoek naar licht in deze donker dagen.

Tijdens het Vuur van Sint Maarten op 6 november in Hoograven verzorgen wij drie dansante performances. Pestmeesters zoeken met hun lantaarntjes het licht in de donkere tijd van de pestepidemie, die gepaard gaat met neerslachtigheid en wanhoop. Met hun licht geven ze kracht aan anderen om samen de strijd aan te gaan tegen eenzaamheid en isolatie. Aan inleving zal het niet liggen, want een deel van de performance is online gemaakt, tijdens de lockdown. Op 6 november zijn wij drie keer te zien, tijdens de parade, op het podium en bij het vuur. Op 11 november zijn de pestmeesters natuurlijk ook van de partij tijdens de parade.