Poseidon aan de Gracht

Wat doet een Griekse God nou op de Sint Maartensparade?

In het kader van de inclusiviteit en diversiteit is dit jaar gekozen om Poseidon en  Charon uit te nodigen voor de tocht door de stad. Dit idee is ingegeven om het alleenrecht, dat Sint Maarten leek te hebben, enigszins te doorbreken. Er moest een zwaargewicht komen en Poseidon was een uitstekende kandidaat.

Poseidon de Griekse godheid die over alle wateren waakt, inclusief de Singel en de oude gracht.

 Na onderhandelingen met zijn agent moesten er een aantal eisen ingelost worden, hij eiste oa. zijn eigen trouwe  veerman, Charon. Aan deze eis kon worden voldaan. Kosten 1 Obool. De hellehond Cerberus viel helaas voor Poseidon af, dit door strenge EU. regels aangaande veevervoer.  Voor de drietand is bijtijds een wapenvergunning aangevraagd. Hij zal de 10e november dus geheel in stijl de tocht meerijden. Wegens vaarreglementen zal het vaartuig, dat normaal op de Styx, de doden van het namaals naar het hiernamaals vervoert, zich  op het land verplaatsen. Geheel in Griekse onderwatertraditie zal Charon zijn voertuig mennen. Bij dit eerste persbericht is nog niet bekend hoeveel en wat voor een wezens dit zullen zijn. Er worden druk gesprekken gevoerd met de diverse kandidaten.

Poseidon zal samen met zijn broers Zeus en Hades de weergoden beïnvloeden zodat ook deze editie gevrijwaard zal zijn van novemberstormen.

Sint Maarten laat weten door dit bericht geroerd te zijn en hoopt dat deze samenwerking tussen de diversiteiten een extra dimensie aan deze optocht te geven. Dit om de exclusiviteit van de stad Utrecht nog eens extra te benadrukken.