Deze week is de inzamelingsactie van Sharing Arts Society (SAS) gestart. SAS wil geld bijeenbrengen voor Stichting Noodhulp Utrecht en voor de Sint Maarten Parade. SAS is de organisator van onder andere de Sint Maarten Parade en het Vuur van Sint Maarten.

Op 9 november 2019 gaat de negende Sint Maarten Parade van start op het Domplein in Utrecht. Het is een feest dat alle Utrechters samen vieren. Mensen uit verschillende groepen in de samenleving maken met elkaar lichtsculpturen voor de Parade.

Voor het maken van de lichtsculpturen organiseert SAS workshops bij diverse instellingen zoals De Wilg, verslaafdenopvang De Leidse Maan van het Leger des Heils, De Voorkamer in Lombok, het Taalcafé bij Dock in Leidsche Rijn, Zorg en Participatie en asielzoekerscentra. Maar ook leerlingen van het Leidsche Rijn College, Christelijk Gymnasium Utrecht, Amadeus en Ithaka doen mee, samen met De Dansers en verschillende beeldend kunstenaars. Komende jaren willen we nog meer organisaties laten samenwerken dan tot nu toe. In 2022 vieren we dan 900 jaar stadsrechten voor Utrecht met de mooiste en meest diverse Parade tot nu toe!

Sharing Arts Society wil nog meer organisaties te laten meebouwen aan die magische lichtsculpturen en performances. De workshops geven deelnemers de kans hun creativiteit de vrije loop te laten en om mee te doen in iets moois waarbij het niet uitmaakt wie of wat je bent.

Via het platform Give the Change van de Triodos Foundation kan men geld overmaken. Dat geld wordt als de mantel van Sint Maarten gesplitst: de ene helft van de donaties gaat de Sint Maarten Parade en de andere helft naar een organisatie die het geld verdeelt onder Utrechtse burgers die dat keihard nodig hebben: Stichting Noodhulp Utrecht. Elke gift is welkom!

Stichting Noodhulp Utrecht verleent een financiële tegemoetkoming aan inwoners van de gemeente Utrecht die in geldnood zitten en met spoed hulp nodig hebben. Als voorwaarde geldt dat de aanvrager geen aanspraak kan maken op andere wettelijke regelingen of gemeentelijke voorzieningen. Daarnaast moet er sprake zijn van een acute noodsituatie en dient de financiële bijdrage door de Stichting Noodhulp Utrecht te leiden tot een structurele oplossing.

Sint Maarten Parade

Dit jaar vindt de Parade plaats op zaterdag 9 november. De Parade vertrekt om 18 uur vanaf het Domplein en maakt een lange lichtslinger door de binnenstad langs nog meer theater, dans en muziek.

De Inzamelingsactie is te vinden op https://www.givethechange.nl/pages/geef-om-je-stad