Vrijwilligers gezocht!

Wij zoeken vrijwilligers die ons willen helpen! We hebben niet alleen mensen nodig tijdens de voorbereidingen, maar vooral tijdens de evenementen zelf.  Zo krijg je een leuk kijkje achter de schermen en maak je de Parade van binnenuit mee.

Vrijwilligers voor het Vuur en de Parade hebben wij opgesplits om het voor iedereen goed overzichtelijke te houden.
Hieronder eerst de functies voor het Vuur, daaronder de functies voor de Parade. 

Wil je je aanmelden of ontvang je graag wat meer informatie? Stuur dan een mailtje naar vrijwilligers@sharingartssociety.com en we helpen je graag verder!

Vuur van Sint Maarten
4, 5 & 6 november

Opbouw en aankleding: Samen met ons team toveren jullie een plek in de wijk om tot een prachtig festivalterrein met vooral veel lichtsculpturen en vuren. Als opbouwer/aankleder help jij mee bij het klaarzetten en voorbereiden van alles wat nodig is om ervoor te zorgen dat we er een heus spektakel van kunnen maken!

Assistent runner: Als assistent runner cross jij samen met onze runner in een bakwagen door de stad om alle lichtsculpturen op te halen en op tijd op de feestlocaties te bezorgen.

Optocht Begeleiding: Als optocht begeleider begeleidt je de miniparade die ‘s avonds bij het vuur aankomt. Je zorgt er in samenwerking met de locatiemanager voor dat de verschillende delen van die miniparade de juiste kant op worden geleid.

Publieksbegeleiding: De publieksbegeleiders zijn het eerste aanspreekpunt van het publiek. Jij staat klaar om bezoekers de weg te wijzen en eventuele vragen te beantwoorden. Na afloop help je met het afbouwen en opruimen van de locatie.

Vuurmeester: De taak van een vuurmeester is controle houden over een vuur. Er zullen vuurtonnen zijn op verschillende plekken op de feestlocatie, en jij moet er samen met de andere vuurmeesters voor zorgen dat die vuurtonnen goed en bovenal veilig blijven branden. En indien nodig geblust worden. 

 

Sint Maarten Parade

Opbouw: Als opbouwer maak jij samen met ons team het spoorwegmuseum klaar voor de start van de Sint Maarten Parade, of maak je het het Moreelse park klaar voor de aankomst van de Sint Maarten Parade. Ook langs de route die de parade gaat lopen zijn er dingen om klaar te zetten.

Assistent Runner: Als assistent runner cross jij samen met onze runner in een bakwagen door de stad om alle lichtsculpturen op te halen en op tijd te bezorgen waar ze nodig zijn.

Artiestenbegeleider: Als artiestenbegeleider ontvang je de artiesten die voor aanvang van de parade aankomen bij het spoorwegmuseum. Je bent samen met de backstagemanager en de paradebegeleiders hun bron van informatie over waar ze naartoe moeten om zich klaar te maken voor de parade en brengt ze daarna naar hun plek in de parade.

Publieksbegeleider/afbouw: Samen met de verkeersregelaars zorg jij er als publieksbegeleider voor dat het publiek op de juiste plekken staat en de Parade veilig voorbij kan trekken. Je begeleidt bijvoorbeeld mensen bij de fiets parkeerplaatsen en de platformen voor mindervalide bezoekers. Na afloop help je mee met de afbouw bij het Spoorwegmuseum en/of het Moreelsepark.

Drager/Duwer: Als drager of duwer loop je mee als deel van de parade. De parade bestaat natuurlijk onder andere uit prachtige lichtsculpturen, aandachttrekkende vaandels en rolkarren met artiesten erop. Als drager of duwer help jij mee door bijvoorbeeld te helpen met het dragen van een sculptuur of vaandel, of het duwen/trekken van een rolkar zodat de parade in beweging blijft.

Afbouw: Ook als de parade en de festiviteiten daaromheen voorbij zijn is er nog werk te doen. Als afbouwer help je na afloop mee om samen met ons team de startlocatie (het Spoorwegmuseum), de aankomstlocatie (Moreelsepark) of langs de route van de parade alles weer netjes af te bouwen en op te ruimen.

Aanmelden?

Wil je je aanmelden of ontvang je graag wat meer informatie? Stuur dan een mailtje naar vrijwilligers@sharingartssociety.com en we helpen je graag verder!