Parade Zonder Muren 2022

Afgelopen 11 november vond de jaarlijks terugkerende Sint Maarten Parade plaats, een XL versie dit keer! Het was een sfeervol evenement, boordevol licht, lampionnen en muziek. Met maar liefst 1500 deelnemers die meeliepen en 23.000 kijkers langs de kant vormde de Sint Maarten Parade 2022 de spetterende afsluiting van de viering van Utrecht 900. Ook in 2023 zal er weer een Parade zijn met orkesten, koren, dansers en theatrale acts uit alle wijken van de stad.

Zet vast in je agenda: de eerstvolgende Sint Maarten Parade vindt plaats op vrijdag 10 november 2023.

Bekijk de foto’s op Facebook >

Bekijk hier de aftermovie ‘Parade Zonder Muren 2022’

Sharing Arts Society maakte filmische impressies van de Vuren en van de Parade. Deze werden uitgezonden op RTV Utrecht.
Bekijk hier de aftermovie van de ‘Drie Vuren van Sint Maarten’ 2022.

Utrecht 900

De Sint Maarten Parade 2022 stond dit jaar in het teken van 900 jaar stadsrechten en werd georganiseerd door Sharing Arts Society in samenwerking met vele partners. Tevens was de Sint Maarten Parade XL de feestelijke afsluiting van de viering van Utrecht 900 jaar.

Wat vieren we met Sint Maarten?

Sint Martinus van Tours verrichtte als Romeins soldaat een daad waar hij wereldberoemd om is geworden: hij deelde zijn mantel met een bedelaar. Na zijn dood op 11 november 397 werd hij het symbool van naastenliefde en solidariteit. En hij werd de schutspatroon van onze stad. Sint Maarten is dus het feest van het delen en van het licht.