3 Vuren van Sint Maarten

De slotweek van Utrecht 900 startte met maar liefst drie keer het Vuur van Sint Maarten. Meer dan 3000 mensen bezochten een van de Vuren in Leidsche Rijn, Overvecht en Hoograven.

Bekijk de aftermovie hier Deze is ook uitgezonden op vrijdag 11 november op RTV Utrecht en Ustad.

Heel veel foto’s zijn te vinden op onze Facebook pagina.

Lees hier de recensie uit het AD van het laatste Vuur op het Tolsteegplantsoen.

Bij de Vuren werden verschillende televisieopnames gemaakt. In het programma ‘Het Vuur van Sint Maarten’ gaat Klaas van Kruistum in de stad Utrecht op zoek naar de actuele betekenis van Sint Maarten. Het programma van KRO-NCRV is hier terug te kijken.

Bekijk de uitzendingen van U in de Wijk op Youtube:

Het Vuur in Overvecht

Het Vuur in Hoograven

Het Vuur in Leidsche Rijn

Kijk hieronder per Vuur voor het programma van die avond.

Leidsche Rijn – 4 november

Van 17:00 – 20:00 kan je komen kijken wat voor moois er is gemaakt voor de Parade. Geniet van optredens, verschillende acts, een hapje en een drankje met als afsluiting van de avond een spectaculair vuur! Alle drankjes van de avond worden verzorgd door Venster, de poffertjes met liefde gebakken door De Kraam en Aleppo Kitchen zorgt voor de lekkerste Falafel.

Het programma in het kort:

Om 17:00 start er een mini Parade met een aantal deelnemers + sculpturen uit de wijken richting het Berlijnplein. Dan zal de avond worden geopend door de gastvrouw van de avond en volgen er verschillende optredens.
Met acts van onder andere Djembé groep van de Voorkamer; Isokan Group, Vocal Arts Academy, Maha Masti Dance, Steven Kemperman, Natya Sudha en UC Crew is er genoeg te zien en te horen.

De Vuurrede wordt voorgedragen door Abdulaal Hussein en daarna ontsteken we het Vuur van Sint Maarten!

DJ Jason Sinie sluit de avond af en om 20:00 is het feest afgelopen.

Overvecht – 5 november

Tussen 17:00 – 20:30 kan je komen kijken naar wat voor moois er is gemaakt voor de Parade. Geniet van de lichtsculpturen, optredens, verschillende acts, een hapje en een drankje en als hoogtepunt van de avond het aansteken van de grote vuursculptuur!

Gedurende de avond is er een meeneemmarkt, kan je dansen in de silent disco en wordt er geschilderd met licht en projecties bij LiGHT-UP collective. Kok Jilles (ZIMIHC) zorgt voor erwtensoep met (rogge)brood en ook is er harira gemaakt door groep lokale koks!

Het programma voor het Vuur Overvecht in het kort:

Om 17:00 opent het Kinderkoor van Zangschool Utrecht de avond, waarna de mini-parade met het paard van Sint Maarten aankomt op locatie. Het programma gaat verder met Anatolische volksmuziek door Anadolu Turk Muzigi Korosu. Verwonder je bij STAAL; acrobatisch straattheater door Fabuloka.  Dansduo Joël & Demie (Creative College) is van de partij, gevolgd door een energieke breakdance battle van UC Crew. JAE & Dwinna vertegenwoordigen de wijken met o.a. hun raps over Ondiep & Overvecht.

Tijd voor het Vuur! Na de Vuurrede door Hassan Oumhamed komen er draken in actie, begeleid door opzwepende percussie. Met een grote steekvlam wordt het Vuur aangestoken! Na het vuur dromen we weg bij poëtische teksten van Divverent en traditionele Koerdische muziek, met als afsluiter een optreden vanuit ZanglesUtrecht.

Om 20:30 is deze spetterende avond afgelopen, waarna bezoekers terecht kunnen in het ruime Oproer Biercafé om de hoek, waar een afterparty met avondvullend programma plaatsvindt.

Hoograven – 6 november

Van 17:00 – 20:00 kan je komen kijken wat voor moois er is gemaakt voor de Parade. Geniet van optredens, verschillende acts, een hapje en een drankje met als afsluiting van de avond een spectaculair vuur! Een bar voor van Jovius met diverse dranken zowel warm als koud. Driessen smaak vermaak en Chez Papa verzorgen de culinaire kant met diverse winterse lekkernijen. In Hoograven vindt het Vuur plaats aan het Tolsteegplantsoen, met veel dank aan de vrijwilligers van de Klanksteen.

Het programma van het Vuur in Hoograven in het kort:

Om 17:00 start er een mini Parade met een aantal deelnemers + sculpturen uit de wijken richting het plantsoen onder begeleiding van GDFL Brass Band. Vanuit Villa Vrede zal er de Kush Band zijn, spoken word van Tom Strik en Boulevard met Live Hip Hop / Funk. Een betoverende dans-act van L.O.F. DanceCrew en natuurlijk mag Sambacaxi niet ontbreken deze avond. De presentatie is in handen van Gabriel Erlach.

De Vuurrede zal worden gehouden door Amina Berkane Abakhou en het vuur wordt aangestoken door L.O.F. DanceCrew op een wel heel bijzondere manier.

Caribische klanken van de band Sexual Chocolate sluiten de avond af en om 20:00 is het programma ten einde.